Haluks – syyt, oireet ja hoito

Haluks ovat valgusmuotoisia varpaita, jotka eivät ainoastaan ​​näytä esteettisesti miellyttäviä, vaan aiheuttavat myös kipua, liikkuvuutta ja sopivia kenkiä. Haluksin taipumus voi olla geneettisesti määritetty tai se johtuu virheellisten käsittelyn tekijöistä jalkineiden valinnassa.

Miten luodit haluksit?

Crooked kämmenet nousevat johtuen sormien mekaanisesta muodonmuutoksesta, joka aiheutuu väärästä yllämisestä, huonosti asennettuihin jalkineisiin. Liian kapeat korot aiheuttaa paineen toe ja kehittämään tasainen jalka osa, ominaisuus kulumista liian korkea tai huonosti sovitettu insertin kanssa valettu kengät. Myös lihavuus on syy metatarsal luun dislocation ja epänormaali tuki jalat kolmessa pisteessä. Tässä tapauksessa kehon paino ei perustu pelkästään puolelta jalkapöydän molemmin puolin ja kantapää, mutta przedostopiu – jos kyseessä on liian kapea kenkiä tai korkokengät koko jalka – useimmiten kyseessä huonosti istuvat matalat kengät. Molemmat näistä tilanteista johtavat ensin poikittaiseen platypodiaan ja sitten lisää hallin tai halluxin kuormitukseen liittyviä muodonmuutoksia. Sinulla voi olla geneettinen alttius haluksówille. Ne syntyvät usein ihmisillä, joilla on ns Egyptin jalka tai pitempi, pisin kärki jalassa.

Miten haluksia hoidetaan?

On monia tapoja käsitellä haluksia. Ensinnäkin, kun ensimmäiset oireet ilmestyvät, hoito tulee toteuttaa siten, että ongelma ei huononna. Sitten vain kirurginen hoito jätetään. Voit käyttää erityisiä geelityynyjä. Ne on rikastettu öljyillä ja suojaavat tuskallista paikkaa. Kun sormet ovat vääristyneitä, voidaan käyttää kiiloja ja erottimia oikean asennon palauttamiseksi, mikä vähentää kipua. Tätä ratkaisua käytetään ihmisillä, joilla on haluksy ja päällekkäiset sormet. Toisaalta inserttejä pisaran muotoisen tai T-muotoinen, tai pelota vähentää painetta jalkaterän, joka toimii varsinkin naisilla, jotka käyttävät korkokenkiä. Silikoni-metatarsal insertit mahdollistavat jalan nostamisen poikittaisella tasaisella jalalla ja samalla korjataan hallux valgusin asento. Puolestaan ​​käyttö yhtyeen bunions voi myös palauttaa kolmen pisteen jalka paine, ja vahvistaa lihaksia ja vääristymisen estämiseksi jalkapöydän luut. Usein käytetty ja kehui hoitoon haluksów ovat henkselit että niitä voidaan käyttää yötä päivää – poistaa kipua ja estää syventämistä vikoja, kun kisko Hall Forte käytetään tapauksessa bursiitti sekä kuntoutus leikkauksen jälkeen poistaa vääristymän sormella. Se on kirurginen hoito, joka on lopullinen taistelussa hallux valgus. On olemassa useita erilaisia ​​hoitoja osana tämän epämiellyttävän sairauden poistamista. Ensimmäinen näistä on pehmytkudoksissa tehty korjaus, joka suoritetaan hieman epämuodostumalla. Toinen menetelmä on Chevron osteotomian – suoritetaan Vaivaisenluu, ja kiilan tai puolipallon muotoinen – johon kiila resektio. Toisaalta huivin menetelmä sallii leikkauksen jälkeisen hoidon jälkeisen hoidon. Ensimmäisten 6 viikon ajan tarvitset erityisiä korjauskengät.

Tietenkin eroon ongelmasta ei tarkoita sitä, että hän ei voi muuttaa. Sinun on käytettävä mukavia ja hyvin istuvia kenkiä.