Harjoitukset jalkojen suonikohjuille

Suonikohjut ovat yksi yleisimmistä sairauksista, joita yli 40-vuotiaat kärsivät. Kaltevuus niiden muodostumiseen on valitettavasti geneettinen, vaikka asianmukainen ennaltaehkäisy ja elämäntapa eivät ehkä salli niiden esiintymistä. Miten estää suonikohjuja ja kun ne ilmestyvät – miten suonikohjuja poistetaan – nämä ovat tämän ehdon tärkeimmät kysymykset.

Suonikohjujen muodostuminen

Suonisairaudet muodostuvat geneettisten olosuhteiden seurauksena, mutta myös vähän aktiivista elämäntapaa, joka johtaa venttiilien ongelmiin. He eivät pumppaamaan veren suonissaan oikein. Verenpaineen nousu aiheuttaa sen, että se työntyy yhä voimakkaammin lisääntyvien jalkojen suonien seinämiin. Ne eivät palaa alkuperäiseen muotoonsa ja näkyvät ohuen, taudin ihon läpi sinisenä, kiertyneenä.

Laskimotyyppien lajit

Yllä kuvatut suonikohjuharat ovat niin kutsuttuja jotka esiintyvät tehokkaiden syvävesiventtiilien kanssa pysähtyneisyyden vuoksi. Tekijöitä, jotka voivat laukaista niitä ovat raskaus, ummetus, painonnousu tai työ, joka vaatii monta tuntia seisomista.

Toisaalta suonikohjut aiheuttavat syvän laskimonsulkeuman, mikä lisää veren virtausta pinnallisissa laskimoissa. Ne ovat seurausta tromboosin historiasta, vahinkoa syvien suonien tai pistävien venttiilien vaurioitumisesta.

Suolistohyppelytautia edeltävät oireet

Usein laiminlyömme suonikohjujen ensimmäiset oireet, sillä se on niin kutsuttu Etukäpälässä, joka ilmaantuu väsyneiden ja raskaiden jalkojen tunne nilkkojen ympärillä, voit torjua niitä muuttamalla tottumuksia. Laskimotiloja esiintyy jaloissa, ja jalkojen voimakas kipu määräytyy laskimotukilla. Ihon nilkka on erittäin kova ja haavat, joita on vaikea parantua, voivat näkyä alemmissa jaloissa.

Anti-varicose profylaksia

Kun teet harjoitustyötä, jossa erä seisoo tai istuu ja tietää suonikohjujen esiintymisestä perheellesi, kannattaa huolehtia kunnollisesta elämäntapasta, joka estää sen kehittymisen:

  • usein työpaikan muutokset työssä;
  • ylimääräisen painon laskeminen;
  • eroaminen yllään kireät sukat, polvisuojat tai sukat, joissa on tiukka welts;
  • kävely mukavissa kenkiä, ilman korkokenkiä;
  • runsaasti kuituja ja C-vitamiinia sisältävä ruokavalio;
  • tupakoinnin vähentäminen tai lopettaminen ja alkoholin käyttö.

Suonikohjujen hoito

Lääkkeen diagnostiikasta ja tyypistä riippuen taudin hoitomenetelmät voivat olla konservatiivisia, mukaan lukien usein lepäävät jalkojen yläpuolella ja erityiset kiertokuljetukset sekä farmakologiset, kun käytetään vasokonstriktorilääkkeitä.

Suonikohjujen poistamisen toimintatavat ovat:

  • strippaus – Babcock-menetelmä, jonka aikana päävessa on poistettu ja sivut, jotka jättävät sen – sen haittapuoli on lukuisien viiltojen jälkeen muodostetut arvet;
  • minifococtomia – Millerin ja Varadin menetelmä – mukana laskimoosan poistaminen pienillä osuuksilla;
  • kryostrippaus – La Piverte -menetelmä, johon liittyy typpioksiduulin kanssa jäähdytetty koettimen kärki, jossa laskimo kiinnittyy siihen ja työnnetään ulos kappaleesta;
  • sklerooterapia – ei-kirurginen menetelmä suonikohjujen hoitoon pistämällä suonelle aine, joka aiheuttaa niiden seinämien sulamisen.

EVLT-suonikohjujen poistamisen ei-invasiivinen ja kivuton tapa on yhä useammin valittu viime vuosina.