Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää psoriasista

Psoriasis on häiriö, joka jos joku näkyy, voit toimia vain siten, että oireita lievennetään, minimoidaan – monissa tapauksissa täysin näkymätön. Yhteiskunnassa valitettavasti on väärä käsitys, että se on tarttuva tauti. Tämä on kuitenkin kiellettävä, se on tauti, jota ei voida tartuttaa. Mitä tulee tämän taudin esiintymisen syihin, niitä ei ole tähän mennessä selkeästi tunnistettu ja vahvistettu.

Mistä psoriaasi tulee? Mitkä ovat sen syyt?

Tällä hetkellä on monia teorioita, jotka julistavat, mikä on tämän sairauden syy, mutta toistaiseksi kukaan niistä ei ole vielä tieteellisesti vahvistettu eikä ole saanut vahvistusta kliinisissä tutkimuksissa. Yksi teoria on se, että se on autoimmuunisairaus – sairaus, jossa elimistö alkaa hyökätä kehon omia kudoksia tuntemattomista ja epäselvistä syistä. Yhtä suosittu teoria on se, että psoriaasi on perhehäiriö, joka välitetään vanhemmilta heidän jälkeläiselleen.

Mitkä ovat psoriaasin oireet?

Tämä tauti ilmenee tavallisesti kymmenen ja neljänkymmenen vuoden iässä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sitä ei voida diagnosoida vanhemmissa tai nuorissa ihmisissä. Ensimmäiset oireet tämä tauti on punaruskea paakut erimuotoiset, jotka erottuvat taustaa vasten paljon terveen ihon, ja jotka sijaitsevat lähinnä polvissa, kyynärpäissä, tai sacral alueella, pakarat, käsien tai jalkojen. Tällainen pinta, jolla on muutoksia, on peitetty hopeavärisellä asteikolla, joka muodostuu. Tämä johtuu siitä, että taudinpurkaukset ovat kiimainen. Nämä muutokset ovat valitettavasti lisääntyneet ajan myötä. Lisäksi kynsistä ilmenee myös psoriaasi – pienet, vaikeasti havaitut reiät levyssä näkyvät niissä. Kynnet, joihin tämä tila vaikuttaa, ovat hauras, kellastunut ja kerrostettu.

Mikä on psoriaasin hoito?

Tässä tapauksessa käytetään pääasiassa ulkoista hoitoa, oraalisten lääkkeiden käyttö koskee vain silloin, kun edellisen käyttö ei tuota toivottuja tuloksia. Alussa hoidon täytyy farmakologisesti – huumeiden saada asteikot levittää formulaatioita, keratolyyttisen ja salisyylihappo koostumuksessa. Puhdistaa iho ennen voiteen levittämistä, kuten ditranoli ja johdannaiset D-vitamiinin on myös tapauksia, joissa tarve käyttää immunosuppressiivisia aineita, jotka vaikuttavat immuunijärjestelmään. Hyvin usein hoitomuoto tai valohoitoa käytetään, joten altistuminen ihon – tehokkaaksi tarvetta noin kaksikymmentä hoidot, jotka tapahtuvat taajuudella 2-3 kertaa viikossa.

Tämä sairaus, joka tosin ei tartu voi todellisuudessa näy lainkaan ja missä iässä tahansa, mutta jos huomaat ensimmäiset oireet heidän pitäisi sivuuttaa niitä, koska nopea havaitseminen taudin ja toteuttaa asianmukaista hoitoa tekee oireet voivat olla lähes huomaamaton.